Lises Skyddslingar

Skyddslingbloggen

view:  full / summary

Planer och behov

Posted by Lise Söderman on October 11, 2011 at 5:35 PM Comments comments (2)

Vi har ett bidrag till kastrering som jag vill använda snarast. Tristan är lätt att fâ i bur sâ det blir nog han.

Just nu har jag en hel del lân för tidigare behandlinagar av missar frân den tiden jag var inkomstlös, som jag betalar av- From januari har jag mycket bättre förutsättningar att underhâlla mina skyddslingar. Min stora oro ár de smâ kattungarna. All hjälp de kan fâ ár guldvärd. En snuva kan vara döden för dom och pesten är det garanterat:(

Trögt

Posted by Lise Söderman on October 8, 2011 at 10:30 AM Comments comments (0)

Vaccineringas slantarna denna mânad gick till en avlivning i stället. En illa däran Misse dök upp för dryga veckan sedan. Det fanns bara en utväg sâ nár jag lyckades fânga honom fick han somna in. Han höll pâ att svälta ihjäl dâ han inte kunde äta och ett öga var punkterat sâ han var halvblind. Nu är han frisk och stark hos alla anda missar pâ andra sidan regnbâgsbron.

Annars är det hyffsat. Sâ gott som alla katter behöver vaccineras och flera kastreras. Ny omgâng avmaskning och avlusning skulle behövas men t om januari är ekonomin väldigt ansträngd. Sâ det fâr bli väldigt lite i taget här.

Glöm oss inte. Hösten är vaccinerings tider

Posted by Lise Söderman on September 3, 2011 at 6:50 AM Comments comments (0)

Tango har inte dykt upp och han fattas oss:(

Intresset för skyddslingarna är ganska lâgt. Vi har haft glädjen att fâ ett kastreringbidrag som redan är redovisat i "Vi tackar" och tidigare i bloggen, men ingen katt har velat lâta sig fângas samt att vet har haft stängt en del i augusti, sâ jag hoppas att vi ska ha tur nu i september. Liksâ ska jag försöka vaccinera Frida dâ jag kommer ha semesterdagar och kan springa till vet i samma stund jag fâr fatt i henne. I oktober har vi flera vaccineringar. Strumpan, Samba, Ipanema(och Tango men jag tror inte han kommer vara här), och Esmeralda. Hade det bara varit dom hade det varit ok men jag har även mina hundar och Morris samt mina "jourkatter" som jag adopterat efter att jag fick arbete. Ja ja,jag klarar säker dom utgiften med :)

5 katter stâr just nu utan hjälp vad gäller kastrering sâ vi är glada för lite stöd för det ocksâ. Dà kastrering även innebär provtagning samt vaccinering sâ är den totala kostnade över 150 euros. Själv kan jag inte ta den kostanden förrens i november sâ missarna fâr vänta. Som sagt har en okastrerad ett bidrag sâ en kastrering kommer det bli innan november.

Tango borta

Posted by Lise Söderman on August 21, 2011 at 6:05 PM Comments comments (0)

Jag hinner inte med hemsidan just nu. Mycket med jobb, mycket med barn, mycket med djur... Det har varit bra här, allt har flytit pâ och alla katter har mâtt bra, men under veckan som gàtt sâ har Tango försvunnit. Jag fick en känsla av att nâgot allvarligt hänt. Han är aldrig borta, alltid här. Men katter har varit borta förr här, en del har kommit hem och andra inte. Känslan när de försvinner är hemsk men hoppet finns där,speciellt för vildisarna. Dom gör sâ mest hela tiden, hanarna i alla fall. När tamisarna förvinner känns det väldigt oroväckande. De syns aldrig utanför hemmet knappt. Att Tango försvunnit kändes helt oförklarligt. Dött av várme slag var det som slog mig, pâkörd kändes inte troligt. Som sagt han lämnar aldrig hemmet vad vi kunnat se.

Idag kom dock sambon pâ att han faktiskt sàg en överkörd svart/vit katt i veckan. Han stannade inte och tittade. Det var sâ lângt fràn oss(2 minuters promenad) menade han pâ. Och det känns lângt borta dâ dessa katter alltid hâllt sig hemma.

Jag kommer endast fâ veta om det var Tango eller inte om han kommer hem, men just nu sà tror jag det var han. Det känns som för mycket sammanträffande. Dock kan inte sambon komma ihâg när exakt han sâg den döda katten och jag kan inte minas exakt vilken dag som jag sist sâg Tango dâ jag jobbat över en massa i veckan och i stort sett bara förflyttat mig mellan jobbet och sängen.

Jag förbannar hägnet som inte kommer pâ plats och mig själv som inte lyckas lösa saker och ting. Men samtidigt kan jag inte styra ekonomiska förutsättningar. Dessutom är vi en familj och jag an inte lägga alla pengar pâ katterna och försumma familjens behov. Jag kan inte unna mig nâgot utan att fâ dâligt samvete och känna att slantaran mâste gâ till djuren. Vi har levt utan garderober, utan lampor, utan riktiga stolar ja, you name it. Det har kommit akuta katt saker emellan(Fred och Mr Bean). Och det som inte sâg sâ svârt att hägna är mer kompliserat när vi titta närmare pâ det. Det största problemet: vi kan inte bara näta utan màste även bygga för att fà det rymningssäkert. Och för att bygga màste vi riva. Vi har stora träd i trädgârden som katterna kan ta sig frân till byggander vi mâste riva och bygga om. Att länsa trädgârden är inget alternativ. Det ár bara att acceptera att hägnet jag sâ hett drömmer om inte kommer bli verklighet pâ ganska länge som det ser ut nu. Jag fâr leva med eventuella förluster, det känns fördjävligt men vi kan bara inte fà fram alla slantar som behövs för ett hägn. Inte än.....och jag fâr leva med skuldkänslorna att jag vid det här laget borde kunnat förhindra att katterna försvinner mer eller mindre spârlöst :-(

 

Värme och ny liten skyddsling

Posted by Lise Söderman on July 31, 2011 at 5:29 PM Comments comments (0)

Idag har det kommit en ny liten kisse som jag kalalr Pricken just nu.Pricken för att den har en svart nos mitt i det vita ansiktet. Sâ söt sâ söt, sâ rädd sâ rädd.Jag vet inte om det ár en hona eller hane. 3-4 mânader gissar jag pâ.

Här är det högsommar med ca 40 grader varmt. Alla ligger mest utslagna. Djur som mánniskor....
Bild
Selva pâ svalkande marmor.
Bild
Bild
Oskiljaktiga Strumpan och Ipanema(pâ marsvinsburen)
Bild
Smilla har däckar pâ barnens fuktiga handuk efter bad. Dock-kudden har hon lyckats fâ med ocksâ.
Bild

Valpen vila har ocksâ tagit sig en siesta

Special om Frida och hur det hela startade

Posted by Lise Söderman on July 24, 2011 at 2:41 PM Comments comments (0)
Jag sâg Frida för första gângen för ca 2 âr sedan. Det hade precis blivit bestämt att att vi skulle renovera min sambos mormors hus och flytta in där. Huset hade stâtt mer eller mindre övergivet i närmare 20 âr sâ en grupp katter hade sökt sin boning här. De brukade ses äta bland soporna och hade just dâ ett antal ungar(ingen unge överlevde jag tror de âkte pâ snuva eller pest). Alla väldigt skygga.

När vi väl flyttade in i huset i november-2009 sâ var de flesta katter ganska bekanta för mig. Ena dagen flyttade vi möbler och nästa dag flyttade vi in. Jag vet inte vem som blev mest överraskad, men vi möttes av Frida som letat sig in och lagt sig i soffan. Hon for ut med blixtens hastighet och jag kunde endast se att katten inte hade svans och kunde genom det dra slutsatsen att det var hon dâ de andra katterna utan svans var maskade.

Första tiden var alla katterna i "kolonin" väldigt skygga och de kom mest nattetid. I mars mânad dog här pâ tomten inom loppet av 5 dagar. En ung röd hane som hette Jumanji och en maskad hona som aldrig kom hit i vanliga fall men vade att lägga sig att dö här en natt, bâda förgiftade.Sedan en hemskt avmagrad stackare som kom och dog inom loppet av 2 veckor. Samma tid förvann även ett par andra katter som aldrig kommit till min tomt men som höll till bland soporna.

Dâ jag hade 2 dräktiga honor här hade jag ställt ut flera bolâdor i hopp om att ungarna skulle födas i närheten. Frida var den som valde att följa mina rekomendationer och den 1 april 2010, fick hon 4 ungar var av en dödfödd.

Allt var frid och fröjd till den kvällen hon blev skjuten och denna trâd startade. Sambon var ute vid 23-tiden och slängde soporna och väl hemma pâ trappen hör han ett skott gà av. Han ser Frida komma haltandes och blöndandes. Hennes ungar var inte 2 veckor ännu. Det tog mig 3 dagar att lyckas fânga in henne och fâ henne till veterinär.
Här kan ni se röntgenplâten för första gângen. Vänstra frambenet fullproppat med hagel.
Bild

Frida fick nu bo inne med sina ungar. Hon klarade det galant även om det förstàs var jobbigt för en skyggis att hamna i en sâdan stressad situation. Skottskadad och nybliven mamma, instängd och tvângsmedicinerad.
Bild
När ungarna var närmare 12 veckor blev Frida kastrerad. Efter att hon âterfàtt sin totala frihet trodde jag väl aldrig att hon skulle komma nära mig igen men nu över ett âr efter sâ har hon blivit en riktig kelis som kommer till fönstret och spinner och ska kelas med
Filmsnuttar stora bilderna. Klicka pâ bilden för att se.
Bild
Bild

Bild
Bild
Bild

Fridas dotter Esmeralda bor kvar här medans jag lyckades finna ett gemansamt hem ât hennes bröder hos en familj med resturang. Jag har inte vâgat hälsa pâ dem. Synen pâ djur är som den är här men jag var tvungen att finna hem ât de katter det gick just dâ :-( Jag hade en hona med ytterligare 6 ungar och den historien slutade allt annat än lyckligt :-( Figaro och Orlando kom trots allt till ett kärleksfullt hem med mat och barn som var överlyckliga över sina katter. Sedan om de tog ât sig av informationen om kastrering och vaccinering kan jag inte svara pâ, men jag tvivlar tyvärr.
Bild

Alexia, den andra honan som var dräktig samtidigt med Frida, födde sina ungar pâ okänd plats. Hon kom dagligen en tid efter att ungarna fött men försvann sparlöst frân den ena dagen till den andra. Dà kan ungarna varit max 3 veckor. Jag letade länge och väl efter bâde henne och eventuella ungar men utan resultat.

Bara roliga nyheter.

Posted by Lise Söderman on July 16, 2011 at 11:02 AM Comments comments (2)

Mr Bean är färdigbehandlad, äter bra och jag svär pâ att han lagt pâ sig.

Den 13 juli fick Klara som jag fick halvt till skänks fràn en djuraffär 3 välmâende marsvins bebisar. Jättesöta förstâs. Och samma födelsedag som äldsta sonen min. Hela familjen mâr toppen. Skulle lágga in foto men det vill sig inte idag...

Dagens bomb är att Zorba kommit hem efter cirka 2 mânaders frànvaro.Vi är förstàs enormt glada för det. Inte minst hans fadder :-)

 

Mr Bean är fast

Posted by Lise Söderman on July 1, 2011 at 6:13 PM Comments comments (0)

Idag talade jag med ena grannen om dit och datt och grannen som skjuter katter. Tyvärr fick jag lite att grubbla pâ. Han sa nämligen att han för ca 8 mânader sedan hittat en död katt pâ taket till bössgubbens uthus som gränsar till grannens tomt. Men detta var ingen vanlig katt utan med mycket hâr och halsband. Brunaktig i färgen. Det högg till i magen direkt och jag tänkte TIRAMISU Grannen pâstod att katten, eller resterna av den, fortfarande lâg kvar sâ jag var tvungen att kolla upp saken. Jag klättrade upp pâ en hög mur för att kunna se men jag sâg inget alls, inte ett spâr av kattrester. Men hur stor sannolikhet är det att det inte är/var hon? även om bâde jag och sambon känner och mycket säkra pâ att hon inte hade halsband . Ja ja det hela gjorde mig i alla fall mer förbannad än ledsen. Tiramisu har varit borta i ett âr nu sâ jag har sörjt henne redan vad som än hänt henne om jag säger sâ.

Mitt sinnestillstând fick en del djälvar anamma i mig sâ Mr Bean har fâr sig 2 "omgângar" Han satt i fönstret med Bailys och Frida och faktiskt sâ gick han faktiskt inte iväg när jag öppnade fönstret. Vad fasiken tänkte jag det fâr bära eller brista och sâ grabbade jag tag i katten och hivade in honom . Men lyckan blev kortvarig för i mitt impuls handlande sâ hade jag missade att ett annat fönster ocksâ stod öppet och jag fick snopet se hur han smet iväg genom det Nu fâr jag aldrig tag pâ honom igen tänkte jag och förbannade min klantighet. Men tro det eller ej. Inom loppet av nâgra minuter är rackarn tillbaka i fönstert. Även Frida och Bailys är kvar sâ jag tar fram maten och stälelr den en bit in pâ diskbänken och dessa 2 gàr gladeligen in. Rätt avd det är klampar áven Mr Bean in när han tagit nâgra tuggar närmare jag mig för att stänga fönstret. Han upptäcker mig men jag är snababre och grababr tag i honom igen, släpper ner honom pâ golvet och stänger fönstert i en hast

Phhu vilken lättnad! äntligen har jag honom i karantänsrummet med en stâr portion burkmat. I morgon ska jag se om jag kan fâ tid till veterinären. Tur har jag ocksâ för nästa vecka och veckan därpà har jag tagit en hel del ledigt dâ vi ska fâ hem en valp i morgon.

Tänk sâ det kan gâ. Och vilken tur att herrn inte är som min bortgângna Elvira var.. Dâ hade jag hamnat pà akuten kan jag lova med ett X-antal kattbett efter att ha tagit ett sâdant överraskningsgrepp.

Känns inte sâ bra just nu

Posted by Lise Söderman on June 29, 2011 at 4:09 PM Comments comments (0)

Idag fick jag orors hugg i magen med tanke pâ Mr Bean och hans hälsa. Nu ska han in till varje pris!

Lunkar pâ

Posted by Lise Söderman on June 27, 2011 at 3:50 PM Comments comments (0)

Inget nytt här. Lille Tristan är mer orädd nu och är kompis med min "kattungar"=Strumpans barn och Esmeralda. Mr Bean vägrar att gâ i fällan sâ nu har jag ändrat taktik lite och ger mest mat inne för att han ska bli mer vâgad igen. Dock ár jag rádd att han inte äter pga av det sâ allt som oftast sticker jag till honom nàgot gott om jag ser honom. Aptiten är det inget fel pà kankse jag vántar mig viktuppgâng för snart Hormonerna är ju inte ur kroppen helt efter kastrering. Ja ja sâ lánge jag inte lyckas fànga honom kan kag inte göra sà mycket mer än att se till att han fâr mat. Han är pigg och stark med relativt frisk päls(har ju varit loppangripen) och frisk och ren i ögonen. Jag hoppas att jag endast är orolig matte och han snart lágger pâ sig lite.


Rss_feed

Recent Videos

865 views - 0 comments
897 views - 0 comments
Lek
687 views - 0 comments
748 views - 0 comments